Početna Arhiva Kontakt
   
IN-OUT
 
 
 

 

 


Roman u nastavcima

Momčilo Stojanović

Američki špijun

TREĆI DEO

2.

Bio je dovoljan samo jedan pogleda da Milena zaključi kako je Majkl na putu doživeo nešto veoma neprijatno. Kad ga je upitala šta mu se dogodilo, on je počeo blesasto da recituje:
– Hteli mene fakin, a onda fakin jedna gerl.

Nekoliko trenutaka Milena ga je gledala zbunjeno, a onda ga zgrabi za mišicu ruke i povede u svoj apartman na spratu. Odmah ga uvede u kupatilo i poče da mu skida odeću, možda će ga tuširanje povratiti. Od dodira tuđih ruku, on se u strahu skupljao u sebe, pa ga devojka ostavi samog.

– Osveži se, pa ćeš posle da mi ispričaš natenane.

Kad se nakon tuširanja našao na otomanu sa čašom viskija u ruci, koju mu je tutnula Milena, umesto da razveze priču, Majkl je opet zablejao u neku tačku na zidu. Obgrlivši ga nežno oko vrata, devojka pokuša da ga opusti, ali on se još jače zgrči.

– Pa, dobro, Majk, reci mi šta je s tobom?! – izgubi strpljenje Milena.
– Hteli mene fakin, a onda fakin jedna gerl – ponovio je kao papagaj.
– Ti to ozbiljno?
Jes.
– Bože me spasi! – zgranu se Milena. – A ko?
– Albani i Kfori.
– Svašta! Nije valjda to trajalo tri... četiri dana?
– Jedna noć.
– Ali nije te bilo skoro puna četiri dana. Šta si tamo sve radio?
– Ne zna... Jes, bio gore u suma, u moja vila – nasmeši se Majkl pri izgovoru "moja".

To je ohrabrilo Milenu, ta ipak nije sasvim pošandrcao. Ali kako išta izvući iz smušenog mladića o tome šta je uradio na Kosovu, na šta ju je obavezao brat Šerif? Jer čim je saznao da se Majkl vratio, odmah ju je uputio, kao svoju prethodnicu (pre nego ga uzme pod svoje gradonačelnik Prišević!), da ga spopadne na svoj, ženski način, i ispita kako je obavio svoju misiju. Međutim, već na samom početku sve je zapelo. Čak ne može da utvrdi gde je tačno proveo i protekla tri-četiri dana. Jer otputovao je iz Domanovićgrada u ponedeljak ujutru, da bi se pojavio tek u četvrtak popodne. Ako je zaista bio u vikendici u Borovnjaku, koliko se onda zadržao na Kosovu? Šta je tamo uradio? I šta mu se zaista desilo? O kakvom to silovanju govori?

Mnogo pitanja, ali neće doći ni do kakvog odgovora sve dok se Majkl ponaša ovako uplašeno i stegnuto. Moraće da ga ohrabri. I Milena mu se primače i poče da ga ljubi u uvo. Majklu je prijalo nežan dodir usana, ali se ipak izmicao. Nije odustajala, išla je za njim. Tako su oboje iznenada skliznuli sa ivice otomana i našli se na tepihu. Možda je ona mogla i da se zaustavi i ne padne, ali je želela da se nađe preko njega. Nasmejala se ne bi li pokazala da je ono što im se dogodilo ipak ispalo zgodno, ali on je počeo da se brani gotovo panično, kao da ga siluje čitav čopor napasnika.

– Ej, to sam ja, tvoja Milen! – prekore ga ustajući sa njega.

Pošto je prošla neposredna opasnost, i Majkl je počeo da shvata da mu od Milene ipak ne preti nikakva opasnost.

Ajm sori – prošaputa on i zavrte glavom, pitajući se šta se to zbiva s njim.

Pošto se malo pribra, Milena pređe u susednu prostoriju da telefonira Šerifu. Ona više tu ništa ne može, Majkl je prolupao. Ukoliko nije toliko vešt glumac? Ne, ona nije dorasla situaciji, bolje da sve prepusti stručnjacima. Policiji! Ružno od nje, ali zar je on ne odbija onako grubo?

nazad