i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


Obeležen 1. april u Banja Luci, Beogradu, Kruševcu

Banja Luka

Časopis za satiru i humor "Nosorog" i Udruženje ljubitelja smijeha "Tale" organizovali su u Kulturnom centru Banski dvor jedinstvenu "Prvoaprilsku smejadu".

"Smejada" je okupila satiričare iz Srbije, Republike Srpske i FBiH, a specijalni gosti su bili Duško M. Petrović iz Beograda i suorganizator ove manifestacije, Miladin Berić, odgovorni čovjek u "Nosorogu".

U takmičarskom dijelu koplja su ukrstili satiričari Dragan Ognjanović iz Prokuplja, Jovo Nikolić iz Koraja, Nebojša Ivaštanin iz Gradiške, Bojan Bogdanović iz Zenice, Živko Đuza iz Mrkonjić Grada, Milad Obradović iz Rogatice, te banjolučki stvaroci Slobodan Janković, Živko Vujić, Gojko Mandić, Ernest Bučinski, Mile Basalo i Darko Samardžić Kodar.

Pobjednička povelja je pripala gostu iz Prokuplja, književniku Draganu Ognjanoviću, dok su dvije sljedeće povelje ravnopravno dobili Jovo Nikolić iz Koraja i Nebojša Ivaštanin iz Gradiške.

Fokus

Beograd

1. aprila 2009. u MZ Starina Novak, obeležena je osma godišnjica od osnivanja elektronskog časospisa za satiru Etna.

Kratak osvrt na proteklih osam godina, probleme i "probleme", na zanimljive detalje i angdote, dala je urednica Vesna Denčić, ne krijući zadovoljstvo što je Etna uspela da okupi naše najbolje pisce i karikaturiste, kao i autore sa prostora bivše Jugoslavije, a potom i iz celog sveta - sa bliskog govornog područja.

Aforizme, poeziju i kratku prozu naizmenično su čitali: Dejan Milojević, Đorđe Otašević, Bojan Ljubenović, Vitomir Teofilović, Bane Jovanović, Dejan Pataković, Jelena Kanački, Nenad Nikolić, Nenad Ćorilić, Miroslav Sredanović i Vesna Denčić.

Veče je na zanimljiv način vodio Dejan Milojević.


Kruševac

*Ko je došao dugo će sređivati utiske, ko nije ostaje mu da žali što je propustio jedno predivno druženje prepuno smeha, šale, pozitivnih vibracija i odličnog druženja*. (Svetlana Biorac-Matić)

01.04.2009. godine u beloj sali KCK uručene su nagrade 17 FESTIVALA ZLATNA KACIGA. Specijalne nagrade festivala dobili su: Radoš Bajić - NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO za 2009. godinu i Siniša Pavić - PRIZNANJE VITEZ OD ČARAPANIJE - SER HARDI.

Nagrade su osvojili:

ZA KARIKATURU:

Zlatna Kaciga: Tošo Borković, Beograd
II nagrada: Mileta Miloradović, Kragujevac
III nagrada: Cristian Topan, Rumunija

Diplome:
1. Valentin Georgijev, Bugarska
2. Jovan Prokopljević, Zemun - Beograd
3. Luka Lagator, Cetinje - CrnaGora
4. Vlado Volaš, Zemun - Beograd

PISANE FORME:

Zlatna kaciga za priču: "Srbija" šifra: "orao" Aleksandar Čotrić, Beograd
Zlatna kaciga za pesmu: "Srbija na glavi hoda" šifra:" Živim planski život Čarapanski" Veselin Gajdašević, Feketić
Zlatna kaciga za aforizam:

Pa šta ako nas Evropa i svet neće!
Srbija će sebi naći bolje društvo!

šifra: "Olimpijac" Dragan Rajičić, Kragujevac
 


 

Detaljnije na ovoj adresi


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic