i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


ODUŠEVLJENA PUBLIKA NA VOŽDOVCU

Članovi Beogradskog aforističarskog kruga razgalili su publiku, uglavnom mlađeg doba, na književnoj večeri, održanoj 11. marta, na kojoj su govorili svoje aforizme o muško-ženskim odnosima, braku, neverstvu i erotici. Potvrdilo se da ovaj, pomalo zapostavljeni podžanr u srpskoj aforistici, ima veliki broj kvalitetnih autora koji su oduševili prisutne u amfiteatru Visoke škole elektrotehnike i računarstva na Voždovcu.

Više od sat vremena posetioci su uživali u "vatrometu duha" koji su im priredili Aleksandar Baljak, Aleksandar Čotrić, Slobodan Simić, Milan Beštić, Dragutin Minić Karlo, Vesna Denčić, Veselin Mišnić Lari, Bojan Ljubenović, Vitomir Teofilović, Vladimir Jovićević Jov, Savo Martinović, Dejan Milojević, Aleksandar Novaković, Miroslav Sredanović, Milko Grbović i Dušan Puača. Pročitani su i aforizmi Radeta Jovanovića, koji nije mogao da dođe, iz Užica i aforizmi iz zaostavštine Dragana Šušića.

Uspešno veče podstaklo je razmišljanja aforističara o priređivanju antologije aforizama na temu ljubavi i seksa, organizovanje festivala erotskog aforizma, kao i postavljanja kabaretske predstave.


Dušan Puača, Aleksandar Baljak, Vitomir Teofilović

Prethodno su članovi BAK-a, u istoj sali, održali Godišnju skupštinu udruženja na kojoj su usvojeni izveštaj o radu u 2009. godini, koji je podneo predsednik Aleksandar Baljak i finansijski izveštaj, koji je prezentovao sekretar Dušan Puača.

Članovi Skupštine usvojili su novi Statut udruženja, usaglašen sa nedavno usvojenim Zakonom, i odlučili da u članstvo BAK-a prime autore koji to zaslužuju svojim radom. Njima će uskoro biti upućen poziv Upravnog odbora BAK-a.

Razmatran je i okvirni plan rada za 2010. godinu u kojoj će po osmi put biti održan međunarodni "Satira fest", koji će biti u znaku 150 godina od rođenja Antona Pavloviča Čehova.

A.Č.

Novi Statut BAK-a


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic