i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


U Sloveniji objavljena Antologija srpskog aforizma

U Sloveniji je objavljena Antologija srpskih aforizama (Antologija srbskih aforizmov), u koju su uvršteni aforizmi 36 autora: Dušana Radovića, Vladimira Bulatovića Viba, Dragana Šušića, Branislava Crnčevića, Ranka Guzine, Radeta Jovanovića,  Pavla Kovačevića, Ilije Markovića, Rastka Zakića, Srbe Pavlovića, Zorana Stanojevića, Vitomira Teofilovića, Milovana Vitezovića, Radivoja Dangubića, Raše Papeša, Dušana Puače, Milana Todorova, Ive Mažuranića, Milana Beštića, Aleksandra Baljka, Milivoja Radovanovića, Zorana T. Popovića, Jove Nikolića, Dejana Milojevića, Đorđa Otaševića, Petra Lazića, Dragana Rajičića, Momčila Mihajlovića, Slobodana Simića, Vesne Denčić, Ninusa Nestorovića, Aleksandra Čotrića, Gorana Gaćeše, Zorana S. Stanojevića, Bojana Ljubenovića i Tomislava Markovića. Аutori su navedeni prema godini rođenja.

Izdavač Antologije je Društvo slovenačkih aforističara, sa sedištem u Trbovlju.

Predgovore Antologiji napisali su poznati slovenački aforističar, dramski pisac i reditelj Žarko Petan, predsednik Društva slovenačkih aforističara Franci Čeč i Aleksandar Baljak, koji je i sačinio izbor srpskih autora.

Antologija će biti predstavljena u Beogradu, u sredu 29. juna od 12 časova, na konferenciji za novinare u Udruženju književnika Srbije u Francuskoj 7 i od 19 časova za publiku, u svečanoj sali Ministarstva vera i dijaspore, u ulici Vasinoj 20.

O Antologiji će govoriti gost iz Slovenije Franci Čeč i Aleksandar Baljak, a na promociji će učestvovati i aforističari čije su misli objavljene u ovom reprezentativnom izboru.

U poslednjih godinu dana Antologije srpskog aforizma objavljene su u Poljskoj i Rumuniji, a očekuje se njihov izlazak i u Bugarskoj i Austriji.

Kako je najavljeno iz Ministarstva kulture i Organizacionog odbora nastupa Srbije na Sajmu Knjiga u Lajpcigu, predstavljanje Srbije na ovom Sajmu 2012. godine biće posvećeno aforistici i književnosti za decu.


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic