i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


Prvi festival satirične priče u Beogradu

Prvi Festival satirične priče u Beogradu biće održan na Svetski dan humora 1.aprila u Studentskom kulturnom centru, najavilo je Udruženje književnika Srbije - Sekcija satiričara.

Anton Pavlovič Čehov

Na festivalu će učestvovati najpoznatiji domaći autori satirične priče Milovan Vitezović, Aleksandar Čotrić, Slobodan Simić, Momčilo Mihajlović, Đorđe Otašević, Bojan Ljubenović, Milan Beštić, Dragutin Minić Karlo, Dragan Uskoković, Bane Jovanović, Vesna Denčić, Miodrag Stošić, Vanja Bulić, Aleksandar Novaković, Milan Mihajlović, Ninus Nestorović i Nenad Vučetić.

Prema rečima organizatora Festivala dr Slobodana Simića, prvi put na jednom mestu naći će se autori svih generacija, naslednici velikog Radoja Domanovića koji, iako davno počivši, vrlo često progovora o našim savremenim problemima".

Sekcija satiričara UKS ističe da je njihova želja da Festival od sledeće godine postane međunarodni i da bude podsticaj za objavljivanje novog izdanja Antologije savremene srpske satirične priče, s obzirom na to da je prethodna, čiji je priređivač Vitezović, objavljena 1979.

Prvi Festival satirične priče biće u znaku 150 godina od rođenja Antona Pavloviča Čehova, a održava se pod sloganom "Satirična priča na Dan šale bez šale!"

(Tanjug)

Beograd, Studentski kulturni centar,
četvrtak, 1. april 2010.
u 19:00, mala sala


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic