i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


Baljak i Čotrić dobitnici književne nagrade u Libanu

BEOGRAD, 3. juna (Tanjug) - Srpski satiričari iz Beograda Aleksandar Baljak (57) i Aleksandar Čotrić (45) dobitnici su književne nagrade za 2011. godinu, za ukupno stvaralaštvo, koju dodeljuje Fondacija "Nadži Naman" sa sedištem u Libanu, saopštio je danas Beogradski aforističraski krug.

Ovu prestižnu međunarodnu nagradu, pored dvojice srpskih pisaca, dobilo je još 14 stvaralaca iz Maroka, Italije, Rumunije, Poljske, Francuske, Kanade, Kine, Turske i Libana.

Fondacija "Nadži Naman" saopštila je da su u konkurenciji za nagradu bila 1.322 kandidata iz 53 države, koji pišu na 29 jezika.

Književna nagrada "Nadži Naman" ustanovljena je 2002. godine i dodeljuje se za književna dela koja svojim sadržajem i stilom ispunjavaju visoke estetske kriterijume i doprinose razvijanju osnovnih ljudskih vrednosti.

U julu će biti objavljen Godišnji zbornik sa izabranim delima nagrađenih autora na engleskom, francuskom i arapskom jeziku.

Baljak i Čotrić objavili su po pet knjiga aforizama, a mnogi njihovi aforizmi prevedni su na strane jezike u antologijama u SAD, Rusiji, Austriji, Nemačkoj, Poljskoj i drugim zemljama.


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic