i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


Dokumentarni film Borisa Mitića na festivalu u Vašingtonu

Boris Mitić

Dokumentarni film "Doviđenja, kako ste?" Borisa Mitića o srpskom satiričnom aforizmu biće prikazan 23. juna na najvećem američkom festivalu dokumentarnog filma Silverdoks, u Vašingtonu.

Kako je najavio autor filma, projekcija u sali Američkog filmskog instituta (AFI) biće ujedno i američka premijera filma, posle 50 festivala i šest osvojenih nagrada na pet kontinenata.

Film je, takođe, nominovan od Američkog udruženja scenarista (Writers Guild of America) i za nagradu u kategoriji - najbolji scenario u dokumentarnom filmu, koja će biti dodeljena u 25. juna.

Film “Doviđenja, kako ste?” sniman je četiri godine po sporednim putevima Srbije i Republike Srpske i, prema rečima autora, integriše naše najuniverzalnije satirične aforizme u nesvakidašnju naraciju koju kazuje Nebojša Glogovac.

Mitić ističe da su film podržali Ministarstvo kulture i grad Beograd, a otkupile su ga televizije u Francuskoj, Nemačkoj, Švedskoj, Finskoj, Španiji, Estoniji, Izraelu i u svim zemljama bivše Jugoslavije, osim Srbije.

Mitić je prethodno režirao kultne dokumentarne filmove Pretty Dyana i Unmik Titanik, koji su obišli preko 100 festivala, uz preko 20 nagrada i međunarodnih TV prikazivanja. Reditelj filma predaje realpolitiku dokumentarnog filma na filmskim školama i festivalima u Evropi, Kini, Americi i na Bliskom istoku.


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic