i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


U pripremi nova knjiga Dr Ratka Božovića

Dr Ratko Božović, sociolog kulture i profesor univerziteta, književnik i publicista, priprema knjigu o sedmorici najistaknutijih crnogorskih aforističara, koja bi trebalo da izađe iz štampe do kraja tekuće godine.

U knjizi će svaki od odabranih aforističara biti zastupljen sa po 60 aforizama. Autor knjige i autori aforizama odabraće po 30 aforizama.

Dr Božović će o svakom aforističaru, odnosno njegovom stvaralaštvu, dati poseban prikaz, uz analizu odabranih aforizama.

Ovo će biti peta knjiga dr Božovića o stvaralaštvu iz oblasti ove najkraće književne forme. Do sada je objavio četiri knjige o stvaralaštvu najistaknutijih srpskih aforističara: Sedmorica iz Stradije, Bez maske, Sedmo nebo i Sedmorica u lavirintu. Ove knjige su objedinjeno objavljene u dvotomnom izdanju knjige Od Stradije do Stradije – 2007. godine.

U R E D N I K
u Digitalnoj biblioteci
crnogorske kulture

Veljko Rajković s.r.


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic