i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


ZAVRŠEN XI CRNOGORSKI FESTIVAL
HUMOR, SATIRE I KARIKATURE

U prepunoj sali Centra za kulturu u Danilovgradu, u subotu – 15. maja, održano je završno veče XI Crnogorskog festivala humora, satire i karikature. Svojim humorističkim i satiričnim ostvarenjima predstavili su se: Dušan Đurišić, Savo Martinović, Dragutin Minić Karlo, Radomir Racković, Ilija Lakušić, Bojan Bogdanović, Dragan Koprivica, Veljko Rajković, Milinko Bojat, Dragan Sklender Pele, Vladimir Mićković i Dejan Tofčević.

Publika je istinski osjetila dah duha, pa je nastup svakog od humorista i satiričara pratila gromoglasnim smijehom i salvama aplaauza.

Prije održavanja žavršne večeri, Žiri za dodjelu nagrada i priznanja odlučio je da nagrade i priznanja dobiju: Dušan Đurišić – priznanje "Pavle Đonović", za životno djelo; Ilija Lakušić - za najbolju satiričnu priču; Milan Todorov, iz Petrovaradina, i Zoran T. Popović, iz Pančeva, ravnopravno - za najbolje aforizme; Mirko Zulić – za najbolju karikturu na temu GRIP.

Žiri je nagrade za aforizme, satiričnu priču i karikaturu dodijelio po Konkursu raspisanom 19. marta. Aforizmi i satirične priče slali su se pod šifrom.

U okviru Festivala štampan je sedmi broj humorističko-satiričnog lista ŽUČ.

Veljko Rajković


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic