i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


URUČENJE NAGRADE "RADOJE DOMANOVIĆ" 29. NOVEMBRA

Nagrada "Radoje Domanović", koju dodeljuju Udruženje književnika Srbije i Fond "Radoje Domanović", biće uručena dobitnicima u četvrtak, 29. novembra, sa početkom u 19 časova i 30 minuta u maloj sali Zadužbine Ilije Kolarca, Studentski trg broj 5.

Dobitnici nagrade za 2007. godinu su književnik Dušan Kovačević, za ukupan doprinos satiri; književnik Slobodan Simić, za najbolju knjigu satire ("Nezaštićeni svedok", satirične priče, Agora, 2006.); dramska umetnica Jelisaveta Seka Sablić, za multimedijalni doprinos satiri; književnik Radomir Putniković iz Londona, za najboljeg satiričara u dijaspori i Vasil Tolevski iz Skoplja, priznanje "Ekselencija satire", za najboljeg stranog satiričara.

O dobitnicima je odlučivao žiri u sastavu: Srba Ignjatović, predsednik, Ljubivoje Ršumović, Radoslav Tilger, Vasa Domazet i Aleksandar Čotrić.

Tradicionalna nagrada "Radoje Domanović", koja se dodeljuje od 1993. godine sastoji se iz plakete i novčanog iznosa.


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic