i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


Radoje Domanović Petru Pajiću

Nagrada "Radoje Domanović" za ukupan doprinos srpskoj književnoj satiri za 2010. godinu pripala je književniku iz Beograda Petru Pajiću, saopštio je danas žiri na konferenciji za novinare u Ministarstvu za dijasporu.

Nagrada "Radoje Domanović" za najbolju knjigu satire objavljenu 2009. dodeljena je satiričaru iz Kragujevca Radislavu Raši Papešu i satiričaru iz Beograda Bojanu Ljubenoviću, dok je priznanje za doprinos satiri u drugim medijima (pozorište, film, TV, likovna i muzička umetnost) pripalo poznatom glumcu Velimuru Bati Živojinoviću.

Žiri je odlučio da u kategoriji "ekselencija satire" nagradu, namenjenu stranim satiričarima, dodeli Bojanu Bogdanoviću (Bosna i Hercegovina), Ganču Savovu (Bugarska) i Valeriu Butulesku (Rumunija).

O laureatima je odlučivao petočlani žiri u sastavu: predsednik Udruženja književnika Srbije Srba Ignjatović (predsednik), direktor Fonda "Radoje Domanović", književnik Radoslav Tilger i književnici Dragutin Minić Karlo, Miljurko Vukadinović i Aleksandar Čotrić.

Nagradu dodeljuju Udruženje književnika Srbije i Fond "Radoje Domanović", a generalni sponzor je kompanija "Dunav osiguranje".

Svečano uručenje priznanja biće 7. decembra u podne u Ministarstvu za dijasporu.

Radoslav Tilger, Srba Ignjatović (predsednik žirija), Miljurko Vukadinović
Radoslav Tilger, Srba Ignjatović (predsednik žirija), Miljurko Vukadinović


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic