i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


Politika, 14. april 2011.

Satiričari iz "Vibove lule"

U maloj sali Studentskog kulurnog centra održan je drugi Festival satirične priče u organizaciji Beogradskog aforističarskog kruga.

- Ako se za dobre satiričare kaže da pišu "čehovljevski", ili da su izašli iz "Gogoljevog šinjela", za sve nas ovde može se reći da smo potekli iz Vibove lule - rekao je glumac Pavle Minčić, podsetivši da se ove godine navršilo osam decenija od rođenja velikog srpskog satiričara Vladimira Bulatovića Viba.

Festival je otvorio Milovan Vitezović, a svoja dela su, između ostalih, čitali Slobodan Simić, Minić, Bojan Ljubenović, Đorđe Otašević i Vesna Denčić.

B.P.


Održan drugi Festival satirične priče

Drugi festival satirične priče održan je 13. aprila u beogradskom Studentskom kulturnom centru, u organizaciji ove kulturne institucije i Beogradskog aforističarskog kruga. Ljubitelji ovog književnog žanra ispunili su salu SKC, a srpski autori su, na veliko zadovoljstvo prisutnih, dokazali svoju visoku klasu.

Festival je otvorila Vesna Kapor, urednica književnog programa Studentskog kulturnog centra.

Milovan Vitezović, Dragutin Minić Karlo, Vesna Denčić, Nenad Vučetić i Pavle Minčić
Milovan Vitezović, Dragutin Minić Karlo, Vesna Denčić, Nenad Vučetić
i Pavle Minčić

Glumac Pavle Minčić govorio je o velikom srpskom satiričaru Vladimiru Bulatoviću Vibu (1931-1994), čiji je bio prijatelj i saradnik. Minčić je pročitao i Vibovu priču povodom osamdesete godišnjice od njegovog rođenja.

Svoje satirične priče govorili su Petar Pajić, Milovan Vitezović, Vitomir Teofilović, Ranko Guzina, Bane Jovanović, Đorđe Otašević, Vesna Denčić, Slobodan Simić, Aleksandar Čotrić, Bojan Ljubenović, Nenad Vučetić, Miodrag Stošić, Radoslav Tilger, Dušan Puača i Savo Martinović.

Dragutin Minić Karlo - karikatura Milorad Rankov
Dragutin Minić Karlo - karikatura (u čast festivala) Milorad Rankov

Program je vodio Dragutin Minić Karlo koji je uz svoju priču, pročitao i priču opravdano odsutnog Milana Beštića. Minić je najavio Deveti međunarodni „Satira fest“ koji će biti održan u oktobru ove godine.

U publici su, pored ostalih, bili naši istaknuti satiričari Aleksandar Baljak, Momčilo Mihajlović, Dejan Milojević, Miroslav Sredanović i drugi.

A.Č.


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic