i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


Blic, 01.01.2011.

Izašao stoti broj časopisa za satiru "Etna"

Stoti broj časopisa za satiru "Etna" danas je objavljen. Jubilarni broj donosi priloge pisaca i karikaturista iz Srbije, zemalja regiona, ali i drugih evropskih država.

Karikatura - Tošo Borković
Karikatura - Tošo Borković

"Etna" je prvi domaći elektronski časopis za satiru koji se već 11 godina pojavljuje u internet izdanju na adresi www.aforizmi.org jednom mesečno. Ovaj časopis objavljuje aforizme, kratke priče, satirične pesme, drame, prikaze knjiga, intervjue sa piscima, stripove, karikature i ilustracije. Glavna urednica "Etne" je Vesna Denčić.

Saradnici "Etne" su brojni domaći i strani autori, među kojima, karikaturisti Tošo Borković, Ranko Guzina, Nikola Otaš, Milenko Kosanović i satiričari Rade Jovanović, Slobodan Simić, Aleksandar Čotrić, Zoran T. Popović, Bojan Ljubenović, Milan Todorov, Raša Papeš...

Beogradski aforističarski krug tokom januara predstaviće stoti broj "Etne" i obeležiti jubilej.

S.Š.


STOTI BROJ ČASOPISA ZA SATIRU "ETNA"

(Saopštenje za javnost)

Beograd, 1. januar - Danas je objavljen jubilarni, stoti broj časopisa za satiru "Etna". Ovaj broj, kao i sve prethodne uredila je Vesna Denčić iz Beograda, a u njemu su prilozi pisaca i karikaturista iz Srbije, zemalja regiona, ali i drugih evropskih država.

Glavna urednica Vesna Denčić je rođena 1963. godine. Diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Piše aforizme, poeziju, haiku, prozu, književne prikaze, recenzije i komentare i zastupljena je u više od 40 antologija i zbornika.

"Etna" je prvi domaći elektronski časopis za satiru i pojavljuje u internet izdanju na adresi www.aforizmi.org, jednom mesečno, punih jedanaest godina.

Ovaj časopis objavljuje aforizme, kratke priče, satirične pesme, drame, prikaze knjiga, intervjue s piscima, stripove, karikature i ilustracije.

U situaciji kada vlada velika kriza u izdavaštvu časopisa za humor i satiru, "Etna" je, zahvaljujući entuzijamnu glavne urednice, uspela da načini pravi podvig - opstane, okupi i zadrži kvalitetne autore i redovno izlazi. Kada bi pojedini brojevi bili objavljeni u Štampanom izdanju sadržavali bi više od stotinu strana.

Ovim povodom Beogradski aforističarski krug organizovaće tokom januara u našem glavnom gradu predstavljanje stotog broja "Etne".

Među redovnim saradnicima "Etne" su brojni domaći i strani autori, među kojima, karikaturisti Tošo Borković, Ranko Guzina, Nikola Otaš, Milenko Kosanović i satiričari Rade Jovanović, Slobodan Simić, Aleksandar Čotrić, Zoran T. Popović, Bojan Ljubenović, Milan Todorov, Raša Papeš...

BEOGRADSKI AFORISTIČARSKI KRUG


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic