i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


Nagrada Društva književnika Vojvodine "Đorđe Fišer"

LAUREAT DR MIROSLAV EGERIĆ

Nagrada "Đorđe Fišer", koju deveti put za redom dodeljuje Sekcija satiričara i humorista Društva književnika Vojvodine za doprinos razvoju i popularizaciji humora i satire, pripala je ove godine istaknutom književnom kritičaru, esejisti i književniku dr Miroslavu Egeriću iz Novog Sada.

Žiri koji su sačinjavali Ninus Nestorović, Zoran. T. Popović i Milan Todorov jednoglasno je odlučio da ovo priznanje dodeli dr Egeriću za njegovu dugogodišnju kritičarsku i priređivačku posvećenost srpskoj satiri. Egerić se, ističe se u saopštenju žirija, decenijama, zajedno sa najboljim srpskim satiričarima, pre svih predstavnicima Beogradskog aforističarskog kruga, borio za nadmoć duha nad zvaničnim obmanama, glupostima i zabludama našeg vremena. Dr Miroslav Egerić je priredivši dve antologije savremene srpske satire, te zbornik "Domanovićevo pleme", kao i svojim izvrsnim esejima i kritičkim prikazima dao, bez svake sumnje, jedan od najizuzetnijih i najhrabrijih doprinosa istoriji srpske satirične književnosti.

Predsednik Sekcije humorista i satiričara DKV
Ninus Nestorović


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic