i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


PREDSTAVLJEN ZBORNIK AFORIZAMA

Zbornik aforizama "Izvajane misli 3" predstavljen je 21. januara u svečanoj sali Ministarstva za dijasporu. Posle pozdravne reči državnog sekretara Ministastva dr Predraga Tojića, o knjizi su govorili Vitomir Teofilović, koji je bio i moderator, Aleksandar Čotrić i priređivači - Slavomir Vasić i Ivan Matejević.

Panoramu aforizama objavio je Centar za kulturu i umetnost iz Aleksinca. Kao i prethodna dva, i ovaj izbor sadrži aforizme savremenih satiričara iz Srbije i Crne Gore.

Zastupljeno je 58 autora, sa ukupno 1.160 aforizama, na 242 strane. Najavu događaja objavili su "Danas" i "Blic", a sa književne večeri izvestili su Radiotelevizija Srbije (program za inostranstvo) i "Politika".

Pred brojnom publikom koja je ispunila sva mesta za sedenje, a mnogi su i stajali, govorili su sledeći aforističari:

Aleksandar Baljak, Slavomir Vasić, Ljubomir Vujović, Nenad Vučetić, Branislav Bane Jovanović, Milivoje Jozić, Dejan Milojević, Dragutin Minić Karlo, Ivko Mihajlović, Savo Martinović, Mitar Mitrović, Bato Milatović, Ivan Matejević, Đorđe Otašević, Dušan Puača, Dejan Pataković, Miroslav Sredanović, Miodrag Stošić, Slobodan Simić, Vitomir Teofilović i Aleksandar Čotrić.


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic