i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


Milanu Beštiću nagrada "Dragiša Kašiković"

Aleksandar Čotrić, Slobodan Simić i Miodrag Jakšić

Satiričar iz Beograda Milan Beštić ovo- godišnji je dobitnik nagrade "Dragiša Kašiković" za aforizme.

Odluku je na sednici održanoj 4. de- cembra, jednoglasno doneo žiri u sas- tavu: Aleksandar Čotrić, predsednik, Slobodan Simić i Miodrag Jakšić, člano- vi.

Nagrada će Beštiću i dobitnicima u ostalim kategorijama (novinarstvo i publicistika) biti uručena u sredu, 16. decembra u 12 časova u prostorijama Ministarstva za dijasporu, Vasina broj 20.

Nagrada se sastoji iz plakete i novčanog dela u iznosu od trideset hiljada dinara. Priznanje "Dragiša Kašiković" dodeljuje Izdavačka kuća "Srpska reč" od 1994. godine. Dragiša Kašiković je bio politički emigrant, novinar i pisac. U Čikagu je 1975. godine objavio zbirku aforizama pod nazivom "Partija te tuži, Partija ti sudi".

Milan Beštić je rođen 1952. godine u Beogradu. Objavio je knjige aforizama Cvrčak svira himnu, Cvrčak je pojeo mrava, Tako je govorio Pinokio i Neću da trošim ćutanje.

Aforizmi su mu prevođeni na bugarski, engleski, nemački, italijanski, mađarski, španski, ruski i poljski jezik. Zastupljen je u više domaćih i stranih antologija.


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic