i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


JOVO NIKOLIĆ DOBITNIK NAGRADE "DRAGIŠA KAŠIKOVIĆ"

Ovogodišnju nagradu "Dragiša Kašiković" za aforistiku dobio je satiričar Jovo Nikolić iz Ugljevika u Republici Srpskoj (BiH).

Nikoliću je priznanje dodeljeno za veoma visok nivo aforističarskog stvaralaštva i negovanje osobenog stila iskazanog u četiri autorske zbirke aforizama, kvalitetan antologičarski rad na Anologiji aforizama Bosne i Hercegovine, kao i za afirmisanje satirične književnosti u medijima i javnosti u državama regiona.

Tradicionalna nagrada izdavačke kuće "Srpska reč", koja se dodeljuje po petnaesti put, laureatu će biti uručena u Beogradu, u Ministarstvu za dijasporu Republike Srbije, 28. decembra u 12 časova.

Prethodni dobitnici ovog priznanja za aforistiku bili su: Rade Jovanović i Slobodan Simić (1994), Aleksandar Čotrić (1995), Rastko Zakić i Filip Mladenović (1996), Dejan Milojević (1997), Iva Mažuranić (1998), Zoran T. Popović (1999), Dragan Rajičić (2000), Vladimir Jovićević Jov (2001), 2002. i 2003. godine priznanje nije dodeljeno, Momčilo Mihajlović (2004), Vesna Denčić (2005), Dragutin Minić Karlo (2006), Vitomir Teofilović (2007), Aleksandar Baljak (2008) i Milan Beštić (2009).

Nagradu "Dragiša Kašiković" za publicistiku dobio je publicista i novinar Stevo Batić za kapitalno delo "Deveti mart – dokumenti", a nagrada za novinarstvo dodeljena je novinaru Studija B Predragu Sarapi, za uređivanje i vođenje emisije "Problem", u kojoj zajedno sa gostima aktuelizuje najuočljivije političke i društvene probleme.

Laureate je odredio žiri u sastavu: Aleksanar Čotrić, predsednik, Slobodan Simić i Miodrag Jakšić, članovi.


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic