i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


Dodeljene nagrade "Dragiša Kašiković"

Izdavačka kuća "Srpska reč" urućila je danas nagradu "Dragiša Kašiković" novinaru "Večernjih novosti" Predragu Vasiljeviću, satiričaru Milanu Beštiću i istoričaru Nemanji Deviću.

Nagrada "Dragiša Kašiković" dodeljuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva za dijasporu, u čijim prostorijama je to priznanje i uručeno.

Nagrada u kategoriji aforistika dodeljena je satiričaru Milanu Beštiću koga je žiri ocenio kao jednog od najistaknutijuh predstavnika beogradskog aforističarskog kruga.

Prema oceni žirija, impesivan je kontinuitet i upornost kojim Beštić već 30 godina kritički govori i misli ne dopuštajućii da pored njega "prodje nepogodjena bilo koja satirična tema". Beštić je nagradu dobio za knjigu "Neću da trošim ćutanje".

Nagrada "Dragiša Kašiković" dodeljuje se 15. put po redu za širenje slobode stvaralaštva i umetničke domete u oblastima kojima se bavio umetnik i politički emigrant čije ime to priznanje nosi.

To priznanje ustanovila je 1994. godine izdavačka kuća "Srpska reč" u znak sećanja na publicistu, pisca, slikara i političkog emigranta koji je 1977. godine ubijen u redakciji srpskog lista "Sloboda" u Čikagu.

O dobitnicima nagrade "Dragiša Kašiković" za 2009. godinu odlučivao je žiri u kome su bili Aleksandar Čotrić, Slobodan Simić i Miodrag Jakšić.


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic