i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


Aforizmi Baljka i Čotrića objavljeni u Libanu

BEOGRAD, 31. avgusta (Tanjug) - U Književnom almanahu za 2011. godinu Fondacije Nadži Naman (Naji Naaman) iz Libana objavljeni su prilozi ovogodišnjih dobitnika književne nagrade te fondacije, među kojima su i srpski satiričari Aleksandar Baljak i Aleksandar Čotrić.

Biografije i aforizmi dvojice pripadnika Beogradskog aforističarskog kruga objavljeni su na srpskom, engleskom, nemačkom, španskom i arapskom jeziku. Ovo je prvi prevod srpskih aforističara na arapski jezik.

Baljak i Čotrić su 19. jula dobili priznanje Fondacije Nadži Naman, koja se bavi podsticanjem kulture, za ukupno književno stvaralaštvo i postali su počasni članovi Kuće kulture Naman iz grada Žunija (Jounieh), u blizini Bejruta.

Fondacija Nadži Naman, osnovana 1991. godine, dodelila je deveti put književna priznanja autorima koji "svojim delima, sadržajem i stilom, razvijaju i oživljavaju ljudske vrednosti".

Za ovo vredno priznanje bilo je kandidovano 1.322 autora, a nagradu je dobilo 14 stvaralaca iz različitih delova sveta.


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic