i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


Veče sećanja na Minimaksa

Milovan Ilić Minimaks

Pre pet godina otišao je na put bez povratka jedan od retkih autentičnih satiričara ovog podneblja, čija je britka izgovorena ili napisana reč uskovitlavala ponajviše političku, ali i estradnu prešinu u preko 40 godina njegovog stvaralaštva u novinama, na radiju, televiziji...

Udruženje Kragujevčana i prijatelja Kragujevca u Beogradu, čuvajući uspomenu na beogradskog Kragujevčanina Milovana Ilića Minimaksa pozivamo vas da u četvrtak, 11.02.2010. u 18.00 časova dođete u prostorije Udruženja, Bul. Despota Stefana (raniji 29. novembra) br. 12, osmi sprat i prisustvujete evociranju uspomena njegovih prijatelja i saradnika u brojnim radio i TV emisijama, podsećanju na njegove aforizme i kozerije i dogovoru o ustanovljavanju priznanja "Minimaksov mikrofon" za najboljeg radio ili TV voditelja godine.

O autoru i realizatoru neprevaziđenih radio emisija i TV šou-a ("Tup-tup", "Od glave do pete", "Minimaksovizija"...), o njegovih devet knjiga aforizama i brojnim humoreskama, o dogodovštinama sa gostovanja estradnih "reprezentacija" širom sveta govoriće: Minja Subota, Jova Radovanović, Zoran Raković, Ljuba Milić, Dragutin Milanović, Karlo Minić, Života Srećković, Velja Žujović, Hranislav Nikolić, Dejan Pataković, Aleksandar Čotrić, Lale Bojičić...

Udruženje planira da uz saglasnost porodice i prijatelja pokrene veb sajt na kome bi se moglo i čuti i videti sve ono što je on godinama stvarao i što predstavlja vredno blago naroda kome je pripadao.

"Veče sećanja" biće i prilika da se i institucije sa kojima je tokom karijere sarađivao i koje je zadužio, pridruže trajnom čuvanju uspomena na načeg i njihovog Milovana Ilića Minimaksa.


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic