i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


PREDSTAVLJENA KNJIGA VESELINA MIŠNIĆA

"I zdrava pamet mora povremeno da se leči", "Vreme je stalo. Mi prolazimo", "Naše narode nisu razdvojile razlike, već sličnosti", "Što je neko veći, manje su šanse da ga sagledamo", "Živ se jedem. Toliko, valjda, sebi mogu da priuštim", "Nema ljudi, a i čovek je prava retkost", "Kolo sreće se okreće, ali nas nema u tom kolu" – samo su neki od pregršt aforizama koji su se čuli 30. aprila uveče, u sali Ministarstva za dijasporu Republike Srbije, na predstavljanju dve knjige u jednoj - "Revijalni genocid" i "Golgota sa srećnim krajem" - Veselina Mišnića Larija.

- Pred nama je zbirka "duhovitih i književno uspelih aforizama" – rekao je o knjizi satiričar i književni kritičar Vitomir Teofilović.

O Mišnićevom delu govorio je i socilog kulture prof. dr Ratko Božović, ističući da je autor podjednako uspešan pesnik, romansijer i aforističar.

Aforizme iz knjige čitao je prvak našeg glumišta Petar Kralj, a veče je, interpretacijom šaljivih narodnih pesama, upotpunio Dragan Mlađenović Šekspir, osnivač ansambla "Renesans".

Promociju su "začinili" kazivanjem svojih književnih minijatura prisutni aforističari i pesnici – Mitar Mitrović, Savo Martinović, Nikola Racković, Bane Jovanović, Milorad Jozić, Srba Pavlović, Vladimir Jovićević Jov, Vitomir Teofilović, Milan Beštić, Radomir Mićunović, Milko Grbović i Aleksandar Čotrić.

Više od šezdeset posetilaca te kišne i gromovite večeri istinski je uživalo u istinskom "vatrometu duha".


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic