i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


FILM KAO SATIRIČNA BAJKA

Novi dokumentarni film Borisa Mitića koji je autor opisao kao satiričnu dokumentarnu bajku, prikazan je 7. aprila na otvaranju "Beldock-a", Festivala dugometražnog dokumentarnog filma, u beogradskom bioskopu "Balkan".

Mitićev film "Doviđenja, kako ste?" priča je o junaku našeg doba koji je spreman da umre za ono u šta veruje, ali ne veruje više ni u šta.

Film sadrži izbor od 120 najefektnijih srpskih satiričnih aforizama i više od 400 "satiričnih dokumentarnih kadrova", snimljenih tokom tri godine na 50.000 kilometara dugom putešestviju po sporednim putevima Srbije.

Za sada je potvrđeno učešće Mitićevog filma na festivalima u Edinburgu, Madridu, Minhenu i Visbadenu, a otkupile su ga već i mnoge televizije, uključujući TV Arte, koja će ga prikazati u udarnom programu.

Filmskoj premijeri, između ostalih, prisustvovali su i aforističari Vesna Denčić, Aleksandar Baljak, Aleksandar Čotrić, Dejan Milojević, Mitar Mitrović, Savo Martinović, Rastko Zakić, Vladimir Jovićević Jov, Milan Beštić, Nenad Vučetić, Aleksandar Stojadinović, Momčilo Mihailović...

Stručni konsultanti filma su Aleksandar Baljak, Vesna Denčić, Đorđe Otašević i Milan Beštić..

www.dribblingpictures.com


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic