i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


"Naša reč" o antologiji srpskog aforizma na rumunskom

U nedeljniku "Naša reč" koji izlazi u Temišvaru, a izdaje ga Savez Srba u Rumuniji, objavljen je 19. novembra tekst o Antologiji srpskog aforizma na rumunskom jeziku.

Članak je izašao u rubrici "Život knjige", iz pera Ljubinke Perinac Stankov koja obaveštava čitaoce da su do sada antologije srpskog aforizma objavljivane u Nemačkoj, Austriji, Poljskoj, Makedoniji i Bugarskoj, a da je za "Rumuniju i ljubitelje ovog žanra ovo pravi presedan i bogat presek srpskog aforizma koji se u Srbiji veoma dobro kotira i ima širok odjek".

Autorka teksta, koja je i uvažena spisateljica, primećuje da "uz aforizme Aleksandra Čotrića u prevodu Gorana Mrakića, ovo je prvi put da se srpski aforizam predstavlja rumunskoj javnosti".

U tekstu se čitaoci obaveštavaju da su antologiju preveli Goran Mrakić (sa srpskog na rumunski) i Valeriu Butulesku (sa poljskog na rumunski).

Aforističari Srba Pavlović, Vitomir Teofilović, Milovan Vitezović, Petar Lazić i Momčilo Mihajlović predstavljeni su sa po tri aforizma.

A.Č.


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic