i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


"FUNDAMENTALNO DNO" – NOVA KNJIGA RAŠE PAPEŠA

Kragujevački satiričar Raša Papeš objavio je knjigu aforizama "Fundametalno dno" ("Agora", 2009). U zbirci se nalazi više od 500 aforizama, o kojima je urednik Slobodan Simić napisao:

"Fundametalno dno je dragocena knjiga vrhunskog majstora aforizma za sva vremena. Najstrpljiviji aforističar Beogradskog aforističarskog kruga Raša Papeš pisao je i zapisivao svoje monumentalne minijature celih dvanaest dugih godina i tek sada se odvažio da ponudi ljubiteljima satire svoju tek drugu knjigu aforizama. Ali kakvu knjigu! Papeš, koji je i do sada važio za jednog od boljih srpskih aforističara, napravio je korak od sedam milja i objavio knjigu koja ulazi u red najkvalitetnijih knjiga u ukupnoj satiričnoj produkciji."

Samo da se mi dočepamo dna.
To je za nas fundamentalno.

Zakon o informisanju je pravo čudo.
On nam je u momentu potpuno izmenio stvarnost.

Svuda u svetu mediji objektivno informišu javnost.
Samo je kod nas to nešto strašno.

Mi bismo se već oslonili na razum,
ali nećemo ništa na silu.

Živim u Srbiji.
Sportski rečeno, dobio sam težak raspored.


Raša Papeš (1947, Beograd) piše kratke priče i aforizme, a do sada je objavio knjigu aforizama "Maske likuju" (1997) i knjigu priča "Kineska kreda" (2007). Pored drugih nagrada, dobitnik je priznanja "Radoje Domanović" i "Jovan Hadži Kostić". Papeš živi i radi kao stomatolog u Kragujevcu.

A.Č.


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic