i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


ODRŽANI 23. DANI HUMORA I SATIRI U PLJEVLJIMA

Dvadeset i treća po redu manifestacija Dani humora i satire u Pljevljima završena je u subotu, 13. juna uručenjem nagrada i učešćem satiričara i humorista iz zemalja regiona.

Svečano veče otvorio je Dragan Paldrmić, predsednik Saveta manifestacije.

Nagradu "Tipar" (satiričar godine), za najbolje humorističko-satirično delo iz prethodne i tekuće godine napisano na prostoru bivše Jugoslavije, dobio je književnik Aleksandar Baljak, za knjigu "Demokratijada", objavljenu u izdanju "Plato book"-a iz Beograda. Nagrada se sastoji od plakete i novčanog dela u iznosu od 20 najnižih cena rada u Crnoj Gori, odnosno 1100 evra.
Obraćajući se prisutnima Baljak je pročitao izabrane aforizme iz nagrađene knjige.


Aleksandar Baljak

Nagradu "Risto Pejatović" za najbolju karikaturu dobio je Jovan Prokopljević iz Beograda, kojem su pripali plaketa i novčani deo od 10 najnižih cena rada – 550 evra. Žiri je odlučio da specijalne nagrade dodeli Darku Drljeviću iz Kolašina i Luki Lagatoru sa Cetinja. Specijalne nagrade se sastoje od plakete i tri najniže cene rada.

Nagrada za najbolju satiričnu priču uručena je Milanu Todorovu iz Petrovaradina za rad pod naslovom "Održivi razvoj". Nagrada se sastoji od plakete i novčanog dela u iznosu od 550 evra.

U velikoj sali Doma vojske Crne Gore održano je Svečano veče na kojem su se brojnoj publici predstavili humoristi i satiričari iz država regiona: Ivo Mijo Andrić, Hrvatska; Sabahudin Hadžialić, BiH; Jasim Mrkalj Kazmuš, Slovenija; Vasil Tolevski, Makedonija; Veljko Rajković, Crna Gora; Abdurahman Halilović Ahil, Hrvatska; Mile Georgijevski, Makedonija; Savo Martinović, Crna Gora; Aleksandar Čotrić, Srbija; Milica Aranitović Popović, Crna Gora; Vladimir Mićković, Crna Gora; Milorad Joknić, Crna Gora i Zoran Raonić, Crna Gora.

Učesnici manifestacije prethodno su posetili Muzej humora i satire u Pljevljima, jedini takve vrste u Jugoističnoj Evropi.

Na zajedničkoj večeri u hotelu Pljevlja, po završetku oficijelnog programa, kolege po peru u prijateljskoj i srdačnoj atmosferi razmenjivali su iskustva i svoje knjige i dogovarali se o novim susretima koji će uskoro uslediti.


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic