i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


NOVOGODIŠNJI SATIRIČNI SPECIJAL NA RADIO BEOGRADU

Satiričari Radivoje Bojičić, Ranko Guzina, Vitomir Teofilović, Aleksandar Baljak i Aleksandar Čotrić bili su 31. decembra prošle godine gosti Drugog programa Radio Beograda u emisiji Satirikon Zorana Stanojevića. Ovaj tok šou koji uređuje i vodi, takođe, satiričar, postao je tradicionalan.

Tokom dvočasovnog razgovora (od 18 do 20 časova) u novogodišnjem specijalu, pisci su govorili svoje aforizme i kratke priče i komentarisali status satirične književnosti u našoj literaturi i društvu.

U emisiju su se telefonski uključili Milovan Vitezović i Vesna Denčić koja je predstavila o jubilarni, stoti broj elektronskog satiričnog časopisa "Etna", objavljen poslednjeg dana decembra 2010. godine.

Pri kraju emisije novogodišnju čestitku slušaocima je uputio Milo Lompar, aktuelni dobitnik Nagrade "Nikola Milošević" Radio Beograda 2 u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije.


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic