i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


XII CRNOGORSKI FESTIVAL HUMORA I SATIRE

- Rezultati konkursa

Na Konkurs XII Crnogorskog festivala humora i satire, za aforizme, satiričnu priču i karikaturu, prispjela su ukupno 103 rada, od čega: 57 priloga aforizama, 37 priča i 9 karikatura na temu: "VODA".

Žiri je radio u sastavu: Dr Draško Došljak – predsjednik, Savo Martinović – član i Darko Drljević – član.

Nagradu za najbolje aforizme zavrijedio je set aforizama pod šifrom St. Petersburg – autora Bojana Rajevića, satiričara sa Cetinja, a za satiričnu priču rad pod šifrom Politika: priča pod naslvom JADO autora Dragutina Karla Minića, satiričara iz Beograda. Nagrada za kaikaturu nije dodijeljena.

Nagrada za životno djelo "Pavle Đonović" pripala je Mihailu Radojičiću, za poseban doprinos humoru i satiri, a za najbolju knigu objavljenu između dva festivala Dr prof. Ratku Božoviću, za knjigu SEDMORICA PROTIV MENE, gdje je predstavio i esejistički tumačio stvaralaštvo sedmorice crnogorskih aforističara.

Dodijeljena je i godišnja nagrada za karikaturu "Živko Đurović" -laureat je karikaturista iz Podgorice Dragomir Đukić Čarli.

Priznanja – plaketa i novčana nagrada, dobitnicima će biti uručena na završnoj večeri Festivala što će se, u organizaciji KIC-a "Bijeli Pavle" iz Danlovgrada, a u saradnji sa Udruženjem humorista i satiričara Crne Gore i Centrom za kulturu iz Danilovgrada, održati 24. 09. 2011. godine u sali Centra za kulturu - sa početkom u 19,30 sati.

KIC "BIJELI PAVLE"
D i r e k t o r
Dragan Mitov Đurović


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic