i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


Blic, 06.10.2010.

Počinje 8. međunarodni festival humora i satire

Osmi međunarodni festival humora i satire "Satira fest 2010" biće održan sutra i u petak, 7. i 8. oktobra, u organizaciji Beogradskog aforističarskog kruga, i proteći u znaku obeležavanja 150 godina od rođenja ruskog pisca Antona Pavloviča Čehova, pod sloganom "Imam vremena, pišem kratko".

Delegacija Beogradskog aforističarskog kruga sutra u 18 časova položiće cveće na bistu Radoja Domanovića na Kalemegdanu, a u 19 časova u svečanoj sali Ministarstva za dijasporu biće održan okrugli sto o stvaralaštvu Čehova.

Učestvovaće profesori univerziteta, književni kritičari, esejisti i književnici. O Čehovu će govoriti Jugoslavka Katić, Emilija Cerović Mlađa, Vitomir Teofilović i Bane Jovanović, dok će satirične priče govoriti Dušan Puača, Slobodan Simić, Aleksandar Čotrić i Bojan Ljubenović. Voditelj programa je Dragutin Minić Karlo.

U Udruženju književnika Srbije u petak u 17.30 biće dodeljeno priznanje "Zlatni krug" za afirmaciju srpske satire u svetu. Dobitnici su Ana Dagmar Luković i Olga Lalić Krovicka iz Poljske, Gančo Savov iz Bugarske, Fabricio Karamanja iz Italije i Valerij Butulesku iz Rumunije.

Završno veče Satira festa počeće u 19 sati u velikoj sali Gradske opštine Stari grad, gde će biti dodeljena nagrada "Vuk Gligorijević" za najbolji aforizam Boži Mariću iz Banjaluke, nagrada za satiričnu priču "Šala" Milanu Todorovu iz Petrovaradina i za satiričnu pesmu "Endemuša" Miladinu Beriću iz Banjaluke.

Aforizme će govoriti pisci iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Rumunije i Bosne i Hercegovine.


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic