i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


SATIRA FEST 7. OKTOBRA

Deveti međunarodni festival humora i satire "Satira fest" biće održan 7. oktobra u Beogradu, odlučio je 11. maja Upravni odbor organizatora, Beogradskog aforističarskog kruga.

Festival će biti u znaku osamdeset godina od rođenja srpskog satiričara Vladimira Bulatovića Viba (1931-1994), i odvijaće se pod sloganom "Vi(b) i mi".

Upravni odbor Beogradskog aforističarskog kruga raspisao je javni konkurs za učešće na "Satira festu 2011". Autori iz Srbije i inostranstva mogu slati svoje radove do 15. septembra 2011. na mejl adresu: satirafest@gmail.com, Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili poštom na adresu

Beogradski aforističarski krug
Vojvode Stepe 283
11000 Beograd
Srbija

U konkurenciji će biti aforizmi (do 30 aforizama), satirične priče (tri priče, do dve stranice formata A4) i satirične pesme (tri pesme, do jedne stranice), a mogu se slati radovi napisani u periodu posle prošlogodišnjeg Satira festa 2010, održanog u oktobru.

Umetnički savet manifestacije u sastavu: Aleksandar Baljak, Aleksandar Čotrić, Jovo Nikolić, Vitomir Teofilović i Slobodan Simić izabraće aforizme, priče i pesme i odrediti učesnike na završnoj večeri, koja će biti održana u petak, 7. oktobra, sa početkom u 19 časova u sali opštine Stari grad u Beogradu.

Autoru najboljeg aforizma izgovoranog na manifestaciji pripašće nagrada “Vuk Gligorijević”, a nagrada će, po prvi put, biti dodeljena i autorima najbolje priče i pesme. Zaslužnim autorima iz inostranstva biće dodeljeno priznanje „Zlatni krug“, za afirmaciju srpske satire u svetu.


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic