i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


Pripeme za "satira fest"

Osmi međunarodni "Satira fest", pod sloganom "Imam vremena, pišem kratko", biće održan u Beogradu, 8. i 9. oktobra, potvrđeno je na sednici Upravnog odbora Beogradskog aforističarskog kruga, održanoj 13. jula.

Prvoga dana u prostorijama Ministarstva za dijasporu, Vasina 20, biće održan skup povodom 150 godina rođenja ruskog pisca Antona Pavloviča Čehova. Na Okruglom stolu govoriće poznavaoci Čehovljevog dela. Planirano je da delegacija BAK-a položi cveće u ulici u Beogradu koja nosi ime ovog velikog stvaraoca.

Sledećeg dana biće priređen prijem za učesnike "Satira festa" u Udruženju književnika Srbije, a veče satire biće održano u velikoj sali Gradske opštine Stari grad, u Makedonskoj ulici 42.

Članovi UO BAK-a Aleksandar Baljak, Vitomir Teofilović, Dušan Puača, Slobodan Simić, Bojan Ljubenović i Aleksandar Čotrić razmatrali su organizaciona, tehnička, finansijska i medijska pitanja vezana za pripremu najznačajnijeg skupa satiričara u ovom delu Evrope.

Na "Satira festu" biće pročitani izabrani aforizmi, satirične priče i pesme napisane u proteklih godinu dana, a najuspešnijim autorima pripašće priznanja u ove tri kategorije.

Beogradski aforističarski krug dodeliće posebne nagrade stranim autorima i prevodiocima, zaslužnim za afirmaciju srpske satire u svetu, a biće dodeljeno i priznanje za ukupno satiričarsko stvaralaštvo.

Zaključeno je da se, u cilju razmene iskustava, uspostavi saradnja sa sličnim festivalima humora i satire u Srbiji i inostranstvu.

Slobodan Simić, Vitomir Teofilović, Aleksandar Baljak, Bojan Ljubenović, Dušan Puača, Aleksandar Čotrić
Slobodan Simić, Vitomir Teofilović, Aleksandar Baljak, Bojan Ljubenović,
Dušan Puača, Aleksandar Čotrić


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic