i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


PREDSTAVLJENA BALJKOVA KNJIGA "RAT JE PRVI POČEO"

Drugo izdanje knjige Aleksandra Baljka "Rat je prvi počeo" predstavljeno je 13. maja u sali Studentskog kulturnog centra u Beogradu. U međuvremenu je ova knjiga ovenčana priznanjima "Radoje Domanović" i "Dragiša Kašiković", a prvi tiraž je za kratko vreme rasprodat.

"U romanu, drami ili poeziji postoji nekoliko najboljih autora. Vlada opšte uverenje da je Baljak najbolji od aforističara", rekao je prof. dr Žarko Trebješanin.
"Svi ističu Baljka kao izvanrednog književnika koji je podigao značaj aforističara i satiričara, pre svega svojom strogošću u pristupu ovom žanru. Iza toga stoji veliki rad, jer sam talenat nije dovoljan", ukazao je Trebješanin.
Prema njegovim rečima knjiga "Rat je prvi počeo" je "izvor estetskog književnog uživanja".

"Što je za srpsku ekonomiju malina, to je za srpsku književnost aforizam", istakao je dr Slobodan Simić.
"Aforizam je kao i malina, naš brend i najbolji izvozni proizvod", smatra Simić, dodajući da "jedino što je zanimljivo svetu jeste – naš aforizam".
"Ostala književnost liči na 'jugo'", konstatovao je Simić, koji je i urednik u izdavačkoj kući "Agora" koja je objavila Baljkovu knjigu.

Književno veče vodila je urednica u SKC-u Vesna Kapor, a među brojnom publikom bili su i aforističari: Vesna Denčić, Bojan Ljubenović, Dejan Milojević, dr Đorđe Otašević, Savo Martinović, Mitar Mitrović, Milutin Mlađenović, Vladimir Jovićević Jov, Borko Ilić, Milivoje Jozić, Momčilo Mihailović i Aleksandar Čotrić.

Publika je sa velikim zadovoljstvom slušala aforizme koje je govorio autor.

Vesna Kapor, Žarko Trebješanin, Aleksandar Baljak i Slobodan Simić

Vesna Kapor, Žarko Trebješanin, Aleksandar Baljak i Slobodan Simić


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic