i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


ČOTRIĆ U TEMIŠVARU

Aleksandar Čotrić predstaviće knjige aforizama za decu "Dečja posla" i "Svojeglava knjiga" 6. juna u srpskoj teoretskoj Gimnaziji "Dositej Obradović" u Temišvaru.


SARADNJA SRPSKIH I BUGARSKIH SATIRIČARA

Satiričari Dragutin Minić Karlo, predsednik Sekcije satiričara Udruženja književnika Srbije, Aleksandar Baljak, predsednik Beogradskog aforističarskog kruga i Aleksandar Čotrić, sekretar Sekcije i član UO BAK-a sastaće se 26. maja u Sofiji sa urednicima bugarskog satiričnog časopisa "Stršel".

Satiričari Srbije i Bugarske razgovaraće o saradnji koja podrazumeva objavljivanje knjiga u dve zemlje i učešće na festivalima humora i satire.


POZIV SATIRIČARIMA IZ ČEŠKE

Aleksandar Baljak, Slobodan Simić i Aleksandar Čotrić pozvani su da u novembru ove godine učestvuju na manifestaciji "Dani srpske kulture" koja se održava u Pragu, u organizaciji Srpskog kulturnog udruženja "Sveti Sava" iz glavnog grada Češke.

Planirano je da se u Češkoj Republici objavi Antologija srpskog aforizma, o čemu su Baljak i Čotrić razgovarali sa Brankom Kubeš, predsednicom SKK "Sveti Sava" i glavnom urednicom časopisa "Srpska reč" koji na srpskom jeziku izlazi u Pragu.

Ovaj list počeće od sledećeg broja da objavljuje srpske aforizma na srpskom i češkom jeziku.


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic