i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


Tri poziva na satirična događanja

POZIV ZA PRISUSTVO URUČENJU NAGRADE "RADOJE DOMANOVIĆ"

DOGAĐAJ: Uručenje najznačajnije srpske nagrade satiru "Radoje Domanović", u Ministarstvu za dijasporu Republike Srbije. Nagrada se dodeljuje u sledećim kategorijama:

1. Ukupan doprinos srpskoj književnoj satiri: pesnik Petar Pajić
2. Za najbolju knjigu satire objavljenu na srpskom jezičkom području 2009. godine: satiričari Bojan Ljubenović, autor rubrike "Trn" i Radislav Raša Papeš iz Kragujevca
3. Za doprinos satiri u različitim medijima (pozorište,
film, likovna i muzička umetnost): glumac Velimir Bata Živojinović
4. Ekselencija satire (najuspešniji strani satiričar): Bojan Bogdanović (BiH), Gančo Savov (Bugarska), Valeriu Butulesku (Rumunija)
Nagradu dodeljuju Udruženje književnika Srbije i Fond „Radoje Domanović“

GOVORNICI: mr Srđan Srećković, ministar za dijasporu u Vladi Srbije; Radoslav Tilger, predsednik Fonda "Radoje Domanović", predstavnik "Dunav osiguranja", pokrovitelja nagrade. Predviđeno je i kratko obraćanje dobitnika nagrade
MESTO: Ministarstvo za dijasporu Republike Srbije, ulica Vase Čarapića 20, svečana sala na prvom spratu

DATUM: Utorak, 7. decembar 2010.

VREME: 12 časova


U utorak, 7. decembra u 18 časova, u Biblioteci "Vuk Karadžić" o Vitomiru Teofiloviću, povodom pet decenija njegovog književnog stvaralaštva, govoriće Bane Jovanović i Savo Martinović. U nastavku večeri beogradski satiričari će kazivati svoje nove tekstove.


Gosti izložbe „Pjer“, koja će trajati do 9. decembra, biće i laureati priznanja „Jovan Hadži Kostić“, kojim „Novosti“ nagrađuju najbolje satiričare.

U ponedeljak, 6. decembra, od 18 časova aforizmima će razveseliti i zamisliti posetioce „Progresa“ u ulici Zmaj Jovina 8-10 (ugao sa Knez Mihailovom) dva Aleksandra: Čotrić i Baljak.

U utorak, 7. decembra u isto vreme izložene karikature će britkom rečju, ali i stihovima, dopuniti Ranko Guzina i Petar Pajić.

U sredu 8. decembra, takođe od 18 časova, u „Progresu“ će se čuti aforizmi i priče Slobodana Simića i Bojana Ljubenovića.

Pozivamo Vas da prisustvujete ovim večerima!

O nagrađenima i izložbi možete pročitati na sajtu Novosti


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic