i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


Politika, 11. mart 2011.

Miniću i Todorovu "Zeleni aforizam"

Satiričar iz Beograda i urednik rubrike "Satirikon" u listu "Politika" Dragutin Minić Karlo (1942) i satiričar iz Petrovaradina Milan Todorov (1951) ravnopravni su pobednici nagradnog konkursa "Zeleni aforizam", na temu "Ekologija", saopštio je juče žiri na čijem čelu je književnik Zoran T. Popović, a članovi su bili satiričar Aleksandar Čotrić i prof. Nenad Č. Bojat.

Priznanje dodeljuje Udruženje književnika i književnih prevodilaca Pančeva. Na konkursu je učestvovalo 55 autora iz Srbih, BiH, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i Švedske. Pokrovitelj nagrade je Skupština grada Pančeva.

Nagrada, koja se sastoji iz plakete i novčanog iznosa, biće tokom marta uručena dobitnicima na svečanosti u Pančevu - rekao je član žirija Aleksandar Čotrić, i dodao da je planirano objavljivanje knjige pod naslovom "Zeleni aforizam", sa najboljim aforizmima pristiglim na konkurs.

K.P.


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic