i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


Minić i Todorov
pobednici konkursa "Zeleni aforizam"

U Gradskoj biblioteci u Pančevu 7. aprila uručene su nagrade ravnopravnim pobednicima konkursa "Zeleni aforizam", na temu "Ekologija", satiričaru iz Beograda i uredniku rubrike "Satirikon" u dnevnom listu "Politika" Dragutinu Miniću Karlu (1942) i satiričaru iz Petrovaradina Milanu Todorovu (1951).

Priznanja koja se sastoje iz plakete, novčanog iznosa, struka mladog luka i veze rotkvica dobitnicima je uručila Nada Berkuljan, članica Gradskog veća Pančeva za kulturu.

O pobednicima konkursa odlučio je tročlani žiri, na čijem čelu je bio književnik Zoran T. Popović, a članovi su bili satiričar Aleksandar Čotrić i prof. dr Nenad Č. Bojat.

Organizator Konkursa bilo je Udruženje književnika i književnih prevodilaca Pančeva, a na njemu je učestvovalo 55 autora iz Srbije, BiH, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i Švedske. Pokrovitelj Konkursa bila je Skupština grada Pančeva.

Na svečanosti uručenja priznanja predstavljeni su kartoni u zelenoj boji koji služe za obeležavnje pročitanih strana u knjizi, sa aforizmima pristiglim na Konkurs, među kojima, i – "Čovek od šume propisa ne vidi drvo života". (Savo Martinović, Beograd); "Priroda je lijepa. Kažu, sve što je lijepo kratko traje". (Dželijana Ferhatbegović (BiH), "Hvala državi. Prisilila me je da prijeđem na eko hranu. Pasem travu". (Ladislav Babić, Hrvatska); "Da smo ekološka država nije prazna priča. Tu ima puno neistine". (Veljko Rajković, Crna Gora); "Voda nam je zagađena. Naročito onih 70% u čoveku". (Senad Honić, Švedska); "Kako nam izgledaju reke, treba ih hitno poslati na reciklažu". (Radoslav Tilger, Zemun). "Mnogi prosipajući pamet zagađuju okolinu". (Živko Đuza, Republika Srpska).

UDRUŽENJE KNJIŽEVNIKA
I KNJIŽEVNIH PREVODILACA PANČEVA


nazadd

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic