i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


Satirična pozornica Žikišon

Organizacioni odbor Satirične pozornice "Žikišon" i Kulturni centar "Paraćin" i ove godine raspisali su konkurs na temu "Život – pre i posle smrti", u tri kategorije: aforizmi, satirično-humoristična pesma i satirično-humoristična priča. Žiri u sastavu: Bojan Bogdanović (predsednik žirija), književnik iz Zenice (BiH), Momir Stanisavljević, satiričar, i Vladica Milenković, satiričar, obojica iz Paraćina, nagradio je sledeće autore:

Nagrađeni aforizmi:
1. Aleksandar Čotrić (Beograd) (šifra: KAP PO KAP)
2. Zvonimir Kostić Palanski (Niš) (šifra: DOBAR KAO HLEB)
3. Milen Milivojević (Bor) (šifra: MST)
Nagrađene pesme:
1. BEZ ŽIVOTA – Veljko Rajković (Podgorica)(šifra: KAĆUŠA)
2. PONOĆNA PESMA – Dragan Matejić (Kruševac) (šifra: KOLIBRI)
3. NIŠTA OD ČOVEKA – Dejan Đorđević (Grdelica) (šifra: LUŽNJAK)
Nagrađene priče:
1. DUHOVI SATIRE – Vladimir Bulatović Buči (Novi Beograd) (šifra: JABUKA)
2. DUH NOVOG VREMENA – Tanja Milutinović (Beograd) (šifra: BARD)
3. ŽIVOT PRE I POSLE SMRTI – Aleksandar Čotrić (Beograd) (šifra: BRZI VOZ)

Za aforizam koji najduhovitije i najpreciznije opisuje karikaturu Slobodana Srdića "Spomen traka", a za specijalnu nagradu posvećenu Zoranu Matiću Mazosu, odabran je aforizam Ekrema Macića iz Konjica (BiH) (šifra: BESMRTNIK), a glasi: Život je pokretna traka. Mi smo na njoj. Tapkamo u mjestu.

Nagrade će biti dodeljene na Satiričnoj pozornici "Žikišon", koja ima za cilj da preraste u tradicionalni festival satire i humora, 15. septembra 2011. godine u Paraćinu u Galeriji Kulturnog centra.

Svoje učešće su najavili: Aleksandar Čotrić, Bojan Bogdanović, Živojin Denčić, Ninus Nestorović, Momir Stanisavljević, Vladica Milenković i nagrađeni autori na konkursu "Živojin Pavlović Žikišon 2011".

Od nagrađenih autora, pored Aleksandra Čotrića, dolazak su najavili Vladimir Bulatović Buči iz Novog Beograda, dobitnik prve nagrade za satirično-humorističnu priču, i Dragan Matejić iz Kruševca, dobitnik druge nagrade za satirično-humorističnu pesmu.

Pored dela "Satirične pozornice" kada će zvanično biti pročitani rezultati konkursa, uručene diplome i nagrade prisutnim dobitnicima i pročitani nagrađeni radovi, u revijalnom delu biće čitani radovi po izboru učesnika i predstavljene nove knjige.

Organizacioni odbor
Satirične pozornice „Žikišon"


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic