i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


Tanjug, 11. avgust 2010.

PRIZNANJE "ZLATNI KRUG" ZA AFIRMACIJU SRPSKE SATIRE U SVETU

Beogradski aforističarski krug

Novoustanovljeno specijalno priznanje "Zlatni krug" za afirmaciju srpske satire u svetu dobili su Olga Lalić Krovicka, Dagmar Ana Luković iz Poljske, Fabricio Karamanja iz Italije, Valerij Butulesku iz Rumunije i Gančo Savov iz Bugarske, odlučio je danas Upravni odbor Beogradskog aforističarskog kruga.

Nagrada se sastoji iz plakete i povelje, a prvim laureatima biće uručena na ovogodišnjem Osmom međunarodnom Satira festu koji će 8. oktobra biti održan u Beogradu, pod sloganom "Imam vremena, pišem kratko", a u znaku jubileja, 150 godina od rođenja velikog ruskog pisca Antona Pavloviča Čehova, saopštio je BAK.

Članovi Upravnog odbora asocijacije koja okuplja najbolje pisce kratke forme u Srbiji i regionu su: Aleksandar Baljak, predsednik, Aleksandar Čotrić, Vitomir Teofilović, Bojan Ljubenović, Dušan Puača i Slobodan Simić, članovi. Prema njihovoj oceni, prvi dobitnici "Zlatnog kruga" prevodici, književnici i profesori univerzieta "prevođenjem dela srpskih satiričara, pisanjem stručnih prikaza i objavljivanjem u antologijama, zbornicima, autorskim knjigama, književnim časopisima, internet portalima i drugim medijima u svojim zemljama, značajno su doprineli upoznavanju sa našom savremenom satiričnom književnošću, posebno aforistikom, koja, i prema njihovom sudu, po umetničkim kriterijumima pripada samom evropskom vrhu". Pokrovitelji Satira festa su Ministarstvo kulture, Ministarstvo za dijasporu, Skupština grada Beograda i Gradska opština Stari grad.


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic