i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Sećanje na...

 

Vibova nagrada


Presedani

Dodela Vibove nagrade je 2000. godine, doživela je dva presedana. Prvi put je, od ustanovljenja nagrade, trebalo da budu dodeljene dve nagrade, ali ne iz razloga što su dva aforističara u istoj godini proglašena za najbolje autore, nego zato što je 1999. godine zbog NATO bombardovanja, odložena svečanost dodeljivanje nagrade.

Svečanost povodom uručivanja Vibove nagrade održana je 24.04.2000. godine, u prostorijama kuće "Politika": dodeljivanju nagrade prisustovao je samo jedan dobitnik Dragan Ognjanović, dobitnik nagrade za 1998. godinu.

Aleksandar Novaković
, dobitnik nagrade za 1999. godinu, odbio je da primi Vibovu nagradu. Da li će to mladom piscu doneti štete ili koristi pokazaće vreme. U svakom slučaju, povodom tog događaja nije se izjasnio žiri koji mu je dodelio nagradu, i pretpostavka je da će se on naći na spisku dobitnika, s obzirom na to da je nagradu odbio neposredno pre samog čina uručivanja nagrade.

V.D.

Dragan Ognjanović / Aleksandr Novaković / Satirični turizam


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic