i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Pravci razvoja
Zašto aforizmi?
Zašto ne grafiti?
Zašto ne poslovice?
Zašto ne epigrami?
Proizvod duha
Reč dve o...
Napomena
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Reč, dve o...

 

sajtu, autorima i ostalim (ne)prilikama


O autorima koji su objavili svoje knjige ne treba previše govoriti, jer su oni dovoljno rekli o sebi i svom radu. Mnogima od vas će se više dopasti jedan ili drugi stil pisanja, a meni je zapala dužnost ili čast, da vas zainteresujem za njihov rad, i uopšte da vas uputim na naslove knjiga koje će vam možda pričiniti zadovoljstvo da ih pročitate i/ili potražite u knjižarama ili bibliotekama.

Kao što je u napomeni rečeno, neki od autora nisu uspeli da objave vlastitu zbriku aforizama, ali su zato zastupljeni u raznim antologijama, te ih je stoga vredno i pomenuti, a neki su još sasvim mladi, te ćete njihova ostvarenja, nadajmo se, u dogledno vreme, imati prilike da čitate. Iz tih razloga, imena autora na koja nije postavljen link, stoje kao podsećanje na to da su svojevremno dali značajan doprinos na polju satire, ili može značiti da neki od tih autora već imaju gotove knjige, u rukopisu, koje čekaju izdavača. Sa druge strane, naslovi knjiga na koje nije stavljen link, možete protumačiti: da nisam uspela da dođem do određenih naslova, naročito ukoliko su odavno objavljeni, ili da pojedini naslovi nisu zbirke aforizama, nego priča, pesama itd.

Nadam se da ćete pronaći nešto što će vam se dopasti i da ćete uživati u izboru koji sam pokušala da vam što bolje prezentujem.

A biće toga još!

Beograd, novembar 1998.

Vesna Denčić

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic