Saša Dimitrijević
Online dijeta - Momir Vasić
Saša Dimitrijević
tosha1
Otas-jahac
Divac-kiselo-voce
Miloradovic-munja
Custom dimensions 712x360 px
stefan
Custom dimensions 712x360 px
Custom dimensions 712x360 px(1)
goran-celicanin
shop
Jordan
sasha (1)
previous arrow
next arrow
tosha1
Otas-jahac
Divac-kiselo-voce
Miloradovic-munja
Custom dimensions 712x360 px
stefan
Custom dimensions 712x360 px
Custom dimensions 712x360 px(1)
goran-celicanin
shop
Jordan
sasha (1)
previous arrow
next arrow
Shadow

Slobodan Simić – Direktor policije

Predsednik je pozvao Ministra policije na vanredni sastanak.
– Zvao sam te da hitno rešimo ovaj novi problem- bio je ditrektan Predsednik.- Direktor policije!
– Ovaj, šefe, to jeste problem…- počeo je da muca Ministar policije.- Ali..ne znam tačno..kako bih Vam ja mogao pomoći..Vi do sada nikad ni za šta niste mene pitali za bilo kakvo mišljenje..
– Ma ne pitam te ni sad za mišljenje, budalo!- prekinuo ga je Predsednik- Nego ti pričam o problemu! Na glas razmišljam..ako ti je tako lakše..
– Lakše mi je!- bio je iskren Ministar policije.
– Moram priznati da nisam očekivao da ću ovo ikada doživeti- nastavio je Predsednik da na glas razmišlja- Niko neće da prihvati funkciju direktora policije! Ej bre! Niko! Jednog zovem, kaže da je teško bolestan, skoro na samrti..Zovem drugog, kaže da je već predao za penziju, i kupio štap za pecanje…Zovem trećeg, taj mi se do dana današnjeg nije javio!
– Ako dopustite Predsedniče- iskoristio je Ministar napetu tišinu.- najverovatnije to ima veze sa…dosadašnji smenjivanjima direktora policije..Da bi ih smenili mi moramo da ih dobro oljagamo, ispljujemo, optužimo, provučemo kroz blato tabloide..što je neminovan postupak kad nekog moraš da smeniš..I valjda se sada svi plaše da će..i oni tako proći..u budućnosti..
– Ma baš me bre briga šta oni mislie!- iznervirao se Predsednik. – Ja sad treba da razmatram da li se te primadone plaše smenjivanja! Pa naravno da će biti smenjenji ako ne rade kako treba da se radi! Dovoljan im je primer ovaj poslednji..odlazeći direktor! Možeš misliti šta je njemu palo na pamet..da izjavi kako su njegovi inspektori pošteno radili svoj posao i po propisu hapsili kriminalce i dilere..Ko je njega bre postavio da on procenjuje bilo šta! I govori bilo šta! Kad sam ja rekao da su inspektori pogrešno hapsili i svaki moj direktor policije treba da kaže da su pogrešno hapsili! I da odmah suspenduje inspektore a nepravedeno uhapšene naravno.. oslobodi..
– Sve ste potuno u pravu- slagao se iz sve snage Ministar .- Ja sam odmah kad ste samo nagovestili vaše nezadovoljstvo, odmah poslao direktora policije na vanredan odmor..do rešenja za penzionisanje..
– Naravno da si to uradio- ponovo ga je prekinio Predsednik.-Kad sam ti ja rekao da tako uradiš! I zato si izmedju ostalog ti dobar ministar…Nego da predjemo na stvar..Ja sam dugo razmišljao šta da radim zbog odbijanja i neposlušnosti ovih pandurčina..I odlučio sam da na mesto direktora postaviom onoga kome jedino verujem i u koga imam potpuno poverenje..
– Šefe!- otelo se Ministru policije- Dragi, voljeni moj šefe! Pa ja nisam u životu dobio..veči kompliment! I nisam u životu..bio ovako srečan! Naravno da ću ja preuzeti i mesto direktora policije..
– Ma šta ti to baljezgaš, budalo!- proderao se Predsednik.- Kakav ti, šta lupetaš, otkud ti samo ta idiotska ideja da tebi verujem ! Novi direktor policije biću..ja! Aj sad, piši rešenje i saopštenje, neka to bude na naslovnicama svih naših novina..A sutra ujutru mi postroj policiju na smotru..I napravi mi spisak onih inspektora..što hapse kriminalce i dilere…bez odobrenja…