Saša Dimitrijević
Online dijeta - Momir Vasić
Saša Dimitrijević
tosha1
Otas-jahac
Divac-kiselo-voce
Miloradovic-munja
Custom dimensions 712x360 px
stefan
Custom dimensions 712x360 px
Custom dimensions 712x360 px(1)
goran-celicanin
shop
Jordan
sasha (1)
previous arrow
next arrow
tosha1
Otas-jahac
Divac-kiselo-voce
Miloradovic-munja
Custom dimensions 712x360 px
stefan
Custom dimensions 712x360 px
Custom dimensions 712x360 px(1)
goran-celicanin
shop
Jordan
sasha (1)
previous arrow
next arrow
Shadow

Ana Stjelja – Šareni kišobran

Bio je to izuzetno važan dan za našu državu. Iako je kiša već počela da pada, ljudi su se u velikom broju okupili ispred zgrade vlade naše države. Veličanstven prizor su upotpunili šareni kišobrani. Niko nije tačno znao zašto baš toga dana moraju da budu tu, ali su se svi složili da je to bilo veoma važno za našu državu.

Polako su počeli da pristižu ministri vlade naše države. Prvo je stigao ministar informisanja kako bi se informisao o čemu se radi i o tome obavestio ostale ministre. Zatim je nešto kasnije stigao ministar poljoprivrede. NJemu je trebalo malo više vremena da uđe u zgradu jer je morao da očisti prljavštinu sa cipela. Ne, nije bio na nekoj njivi, nego je istrčavši iz kola da kupi cigarete, ugazio u pseći izmet. Celim putem je psovao vozača, a pripremao se i da održi slovo ministarki ekologije. Ministar zdravlja je bio opravdano odsutan zbog bolesti, ministra kulture nisu uspeli da probude, a nisu mnogo ni insistirali, pozvali su ga samo radi reda. Ministarka pravde je imala neki sudski proces. Optužena je da je bila nepravedna. Ministar spoljnih poslova je ostao zarobljen u jurti prilikom posete Mongoliji ili Kirgiziji. Zadnji put kad je uspeo da uhvati signal, nije znao da kaže gde se jurta tačno nalazi. NJegov kolega, ministar unutrašnjih poslova je već bio unutra jer on zbog klaustrofobije ne izlazi napolje. Što se ministra prosvete tiče, nije baš bilo najjasnije da li dolazi ili ne. Ako položi ispit koji mu je, kao za baksuz, zakazan baš danas, doći će, ako ne, neće jer mu je predsednik vlade rekao da mu ne izlazi na oči bez diplome. Ministru ekonomije se desio peh kad mu se razbila kasica – prasica. Biće potrebno neko vreme dok skupi svu sitninu. Osim ponekih ministara koji su bili OPRAVDANO odsutni, svi ostali su bili tu: vratari, vozači, kafe kuvarice, konobari, čistačice i jedna medicinska sestra, za slučaj da pozli nekom od ministara.

Ministarku ekologije su obavestili da je ministar poljoprivede toliko besan na nju zbog psećeg izmeta u koji je ugazio i smrada koji se širio sa njegovih tek kupljenih, skupih italijanskih cipela, da su joj prijateljski savetovali da ode da prošeta nekim parkom, dok se kolega malo ne smiri.

Predsednik vlade naše države je uspeo da se probudi na vreme jer on zapravo ni ne spava, ali je prvo morao da svrati do kioska brze hrane kako tokom sastanka ne bi pao u nesvest. Došao je u zakazano vreme, ali je nasred svetlih, brižljivo ispeglanih pantalona imao veliku fleku od kečapa i senfa. I zato je sve vreme ruke držao među nogama, i išao pognute glave, kao da se, ne daj bože, nečega stidi.

Sastanak je trajao do duboko u noć. Šareni kišobrani su se vrlo brzo razbežali zbog kiše koja je lila kao iz kabla. Jedini trag o ovom sastanku važnom za našu državu bio je jedan šareni kišobran koji nije uspeo da se skloni od kiše.