i sve o aforizmu

 

Sadržaj

 
Zašto aforizmi?
Biblioteka
Ekskluzivno
Prevodi
U poseti kod...
Sećanje na...
Vaša strana
Počasni gost
Novo
 

 

 

 Informacije

 

Promocije, prikazi, nagrade...


ODRŽAN OSMI FESTIVAL
CRNOGORSKOG HUMORA, SATIRE I KARIKATURE

Završno veče VIII Crnogorskog festivala humora, satire i karikature održano je 25. maja u sali Centra za kulturu u Danilovgradu. Program je počeo otvaranjem Prve kolonije fotografije, Pete kolonije karikature (Lazo Sredanović, Luka Lagator, Darko Drljević, Zoran Leković i Radojica Bulatović) i retrospektive Prvog međunarodnog festivala karikature koji je nedavno održan u Kolašinu, u organizaciji Udruženja karikaturista Crne Gore. Publici su se predstavili i autori dečjih karikatura.

Na humorističko-satiričnoj večeri nastupili su satiričari-aforističari: Komnen Bulatović, Veselin Brnović, Vladislav Vlahović, Dušan Đurišić, Darko Žunjić Batan, Rajko Joličić, Milan Dugo Krivokapić, Savo Martinović, Mijo Miranović Grof, Vladimir Mićković, Veljko Rajković, Radomir Racković, Dejan Tofčević, Slavka Klikovac, Milinko Bojat i drugi...

Gosti festivala bili su eminentni satiričari i humoristi iz Srbije: Ilija Marković, Aleksandar Čotrić i Dragan Uskoković.

Aleksandar Čotrić je pobednik konkursa za satiričnu priču, Vladimir Mićković za aforizam, Vladislav Vlahović je dobio nagradu za najbolju satiričnu knjigu objavljenu u Crnoj Gori, a Dragan Uskoković je poneo priznanje za najbolju satiričnu knjigu objavljenu u inostranstvu.

Posthumno je promovisana knjiga intervjua novinara “Pobjede”, Milutina Labovića sa poznatim stvaraocima iz oblasti humora i satire, “Smijeh je prijeki lijek”. Knjigu je priredio novinar i publicista Dragan Mitov Đurović.
Na festivalu su dodeljena i priznanja i nagrade za: životno delo “Pavle Đonović”, karikaturisti godine “Živko Đurović”, za poseban doprinos humoru i satiri, kao i dečju karikaturu.

Žiri festivala radio je u sastavu: Veljko Rajković, predsednik, Darko Drljević, član i Radojica Bulatović, član.

Posetiocima su organizatori poklonili preko 200 primeraka knjige intervjua Milutina Labovića i knjige aforizama i epigrama "Čovjekoliki ljudi", autora Veljka Rajkovića. Čitav tok završne večeri direktno je prenosio Radio Crne Gore (satelitski program). Televizija Crne Gore ustupila je značajn prostor ovoj manifestaciji u svom jutarnjem i nedeljnom programu.

Organizatori festivala su KIC “Bijeli Pavle” i Centar za kulturu iz Dani-lovgrada i Udruženje humorista i satiričara Crne Gore.


nazad

 

Napomena: Svi prezentovani radovi vlasništvo su ovog sajta, i mogu se koristiti samo u privatne svrhe. Svako javno publikovanje bez navođenja izvora informacija, i imena autora preuzetog priloga, podleže zakonu o kršenju autorskih prava.


 Optimizovano za IE 800x600

Vesna Dencic